Gina Bradea reinventează meniul de Paște! Ce preparate speciale va servi și cu ce a înlocuit mielul?

Cunoscuta Gina Bradea, supranumită “profa de gătit”, a dezvăluit ce va găti de Paște pentru familia și invitații săi. Deși mielul nu se regăsește pe masa sa festivă, a pregătit un meniu plin de preparate savuroase.

Aperitive și preparate tradiționale

Printre aperitivele pregătite se numără salată de icre, salată Șuba și platouri de legume cu castraveți, roșii, ridichi și ceapă verde. De pe masă nu vor lipsi ouăle roșii vopsite în coji de ceapă, drobul de pui, zacusca și salata de vinete, în funcție de preferințele invitaților.

Pentru felul principal, Gina Bradea a ales să pregătească borș de găină cu tăiței de casă, în locul tradiționalului borș de miel.

Grătar și garnituri delicioase

Pentru felul al doilea, meniul include un grătar asortat cu mici, ceafă de porc, cârnați de casă, piept de pui și legume coapte. Alături, vor fi servite garnituri de legume la grătar, piure de cartofi și cartofi prăjiți, pentru cei mici. Pe masă se va regăsi și o salată proaspătă de sezon, cu leurdă, salată verde, ceapă, spanac și ridichi.

Deserturi și băuturi pentru toți invitații

În ceea ce privește deserturile, Gina Bradea va coace un cozonac moldovenesc cu nucă, un cozonac cu fructe confiate, pască fără aluat cu brânză și pască cu ciocolată. De asemenea, va pregăti ruladă Pavlova, folosind albușurile rămase.

De băut, meniul include whisky, pălincă, vin, bere și lichioruri de casă, alături de băuturi non-alcoolice, precum limonadă, apă plată și minerală, dar și siropuri naturale.

Cum se pregătește masa de Paște în familia Ginei Bradea

Pentru că în familia sa nu se consumă miel de Paște, Gina Bradea a ales carnea de găină de curte ca alternativă. Preparatele sunt gătite cu o zi înainte de Paște, împreună cu copiii săi.

„Fac totul sâmbătă: cozonac, ouă roșii, pască, drob, ruladă Pavlova, salată Șuba și pâine de casă. Copiii vin mai devreme și gătim împreună. La 6-8 mâini, totul merge mult mai ușor!”, a spus aceasta.

Cuptorul mare pe lemne o ajută să câștige timp, iar aluatul pentru cozonaci este frământat la malaxor, folosind 6-7 kg de făină pentru a împărți și celor dragi.

“În ziua de Paște, băieții fac grătarul afară, iar noi, fetele, așezăm masa și pregătim garniturile. O să ne bucurăm de o masă lungă, cu multă voie bună și râsete!”, a adăugat Gina Bradea.

Nu uita să distribui acest articol și prietenilor tăi!

Disclaimer: Euro-Media.ro este un site independent, fără afiliere politică, care nu susține niciun partid sau ideologie politică.